Kis olvasóink ajánlják

6 megjegyzés:

 1. Elizabeth Kim: Tízezer könnycsepp

  Tízezer könnycsepp az emberi akaratról, tízezer könnycsepp a szenvedésről, a megbocsátás erejéről, amely túlél és legyőz mindent. Szívszorító, igaz történet egy nő bátorságáról, az anyai szeretetre való vágyódásról, az előítéletek feletti nehezen megszerzett győzelemről. Érdemes elolvasni, remek alkotás.

  VálaszTörlés
 2. J.R.R.Tolkien: A Gyűrű Szövetsége
  Szauron, a Sötét Úr az Egy Gyűrűt kutatja, aminek segítségével meghódíthatja Középföldét. A Gyűrű Frodóhoz, a fiatlal hobbithoz kerül. Az ékszer további sorsáról Völgyzugolyban tanácskoznak, ahol megalakul a Gyűrű Szövetsége. Feladatuk: egy reménytelen út a Végzet Hegyéhez, Mordorba, ahol a Gyűrű előusztitható.

  VálaszTörlés
 3. Mindenki figyelmébe ajánlom Móricz Zsigmond egyik leghíresebb regényét amit 1920-ban adtak ki.Kitűnő gyermekregényként tartják számon, pedig Móricz nem annak szánta.Nekem is nagyon tetszett ez a regény mivel sok izgalmas és érdekes fordulat van benne.Az iskolákba is kötelező olvasmánnyá tették mivel nagyon tanulságos történet.

  VálaszTörlés
 4. Leiner Laura - Szent Johanna Gimi (1-8)
  Ha ezt a könyvet valaki elkezdi olvasni biztosan nem tudja majd letenni. Aki eddig nem szeretett olvasni (esetleg nem is olvasott) ezekkel a kötetekkel biztosan megszereti az olvasást. Valósággal függővé teszi az embereket. Azt hiszem a Szent Johanna nem csak egy könyv, a Szent Johanna egy ÉLET ÉRZÉS! Magával ragadja az olvasót, mert a mai világról szól, mai gimnazistákról, egy nem éppen hétköznapi gimiben. A könyv eget rengető humoráról híres. Bemutatja a gimisek életét. Az első szerelmet, barátságokat, mindennapi problémákat, örömöket. A Szent Johanna Gimi legrosszabb osztályáról ír az írónő . Az első részben a 9./b.-sek még megszeppent gólyákként járják az iskolát azonban már a 2. részben a 9. második félévében sokkal magabiztosabbak az osztály tagjai. A 3. kötetre (10.-re) már igazán össze kovácsolódik az osztály. Az iskola “legbalhésabb” osztályának emlegetik őket. Az osztályban azonban még van 4 tanuló akik igazán a suli legproblémásabb gyerekei. Ők a “balhés négyes”.. Az ötödik részre sok tanuló elhagyja az iskolát és helyükre újak kerülnek. A könyv izgalmas, magával ragadó. Mindenki képes bele élni magát egy-egy szereplőnek az életébe. Rólunk, nekünk szól a mű. Csak ajánlani tudom a tehetséges fiatal írónő művét (műveit).

  VálaszTörlés
 5. Thomas Brezina: Tigris Kommandó Ifjúsági regény
  Nagyon izgalmas könyv, több mint 1 millió olvasójával (ennyi ember nem tévedhet). A könyv 3 tinédzser gyerek kalandjait követi, akik titkos rejtélyeket oldanak meg. Van nekik egy dekóderük is, ami nem csak a bűnügyek megoldásában segít, hanem fejleszti az olvasó memóriáját is. A tigrisek jelszava:
  "Ne féljetek srácok, vigyázunk mi rátok, tigrisek az ászok!"

  VálaszTörlés
 6. John Grogan: Marley és mi
  Ez a könyv egy vicces és aranyos történetet mesél el egy kutyáról és a családjáról. A gazda mindent megpróbál hogy a rosszcsont kutyáját szófogadó ebbé nevelje. De hiába a próbálkozásoknak nem sikerül. A végén pedig úgy gondolja a gazda, hogy egy engedetlen kutya is ép úgy szeretetre méltó mint a társai.

  VálaszTörlés